top of page

Biografie

Ik ben in 1964 geboren in Kerkrade. Twee zaken hebben in mijn jeugd grote indruk gemaakt. Allereerst mijn middelbare schooltijd binnen de serene abdijmuren van Gymnasium Rolduc. Hier kwamen eeuwenoude tradities en modern denken op een inspirerende manier samen. 

Ten tweede de teloorgang van de mijnindustrie vanaf 1974 en de sociale ellende die dat veroorzaakte.  Ik had op mijn 18e dan ook maar één doel: wegwezen uit deze trieste omgeving! Ik trok letterlijk de wijde wereld in. Na diverse omzwervingen kwam ik in 1992 weer terug naar Zuid-Limburg. Als directeur van de Stichting VVV Zuid-Limburg (Visit Zuid-Limburg) mocht ik meewerken aan een nieuwe toeristische toekomst van mijn geboortestreek. In mijn eerste boek, Zuid-Limburg, Toen en Nu (uit 2010), staan de grote veranderingen in Zuid-Limburg van de afgelopen eeuw centraal. 

Tijdens een van mijn reizen ontdekte ik het Franse departement Pyrénées-Orientales, ofwel Frans Catalonië. Ik werd verliefd op deze ruwe bergregio en bouwde er mijn ‘tweede bestaan’ op tussen de Catalanen.  

Beide regio’s, maar ook de vele landen waar ik de afgelopen decennia doorheen trok, zijn mijn inspiratiebron bij het schrijven en schilderen… 

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen.      

Zon in bos met profiel zw.tif
bottom of page