top of page
Niewierra, Anya - Het bloemenmeisje - MP (2024).jpg

Verschenen op 23 januari 2020

 

Winnaar Hebban Thrillerprijs 2020

Shortlist Vrouwenthriller van het jaar 2020

Shortlist Thrillzone Award 2020

Shortlist Thrillers & More Award 2020

Het juryrapport kunt u hier lezen. Klik hier om het factsheet te lezen.

 

Pyreneeën 1988. Op een afgelegen boerderij vindt de Franse politie een verminkte tiener bij het lijk van haar moeder. Het verwilderde meisje denkt dat de mensen duivels zijn en is doodsbang. De autoriteiten nemen haar mee naar de bewoonde wereld en geven haar de naam Nina Fleurie, het bloemenmeisje. Van de dader ontbreekt elk spoor.

 

Pyreneeën 2019: de zonderlinge kruidenarts Nina Fleurie krijgt bezoek van een onbekende vrouw. Deze Théa Wanders blijkt Nina’s tweelingzus van wie zij als baby werd gescheiden. De zusjes duiken in het bizarre verleden van hun moeder, maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die haar voert naar de grotten van Zuid-Limburg en een klooster in de Ardennen. Ze stuit daarbij op de ‘duivels’ die het leven van haar moeder verwoestten, waarop een onbekende nu de jacht op haar opent…

RECENSIES:

 

"Een origineel verhaal van uitzonderlijk hoog niveau."

Jury Hebban Thrillerprijs 2020

"De enerverende en filmische schrijfstijl van Niewierra overtuigt vanaf de allereerste zin en het is simpelweg intens genieten van Het bloemenmeisje. Dit boek laat voelen, emotioneren en ontroeren." 

http://vrouwenthrillers.nl/index.php?page=boekopisbn&isbn=9789024581689

Vrouwenthrillers *****

​"Het bloemenmeisje is een thriller die boeit, je grijpt en pas weer loslaat wanneer je het dicht hebt geslagen. Niewierra is een auteur waarmee de Nederlandse thrillermarkt verrijkt wordt. Lezen dit boek, wat een aanrader!"

https://www.thrillzone.nl/recensie/anya-niewierra-het-bloemenmeisje/

ThrillZone *****

"Samengevat is Het bloemenmeisje van de hand van Niewierra een waar genot om te lezen. Taalgebruik en de tone of voice kleuren het verhaal en zijn herkenbaar voor het imago van de auteur, zeker bij lezers die eerder werk van haar hebben gelezen. Bijkomend compliment is op zijn plaats voor de wijze hoe Nina Fleurie door de auteur is neergezet. Alsof Niewierra volledig in de huid is gekropen van haar protagonist en alles zelf opnieuw ervaart. Concluderend is het dan ook niet moeilijk vast te stellen dat de lat na Het dossier een flink stuk de hoogte in is geschoven!"

Bol.com Leesmagazine door Cees van Rhienen *****

"Met haar derde thriller maakt Niewierra opnieuw waar dat ze tot de top van het Nederlandse schrijversgilde behoort."

Hebban ****

Het bloemenmeisje’ is niet zomaar een thriller, want het leest en luistert bijna meer als een roman. Een roman die uitblinkt door de fijnzinnige beschrijvingen van de hoofdpersonages en de bijzondere setting. Het is spannend, maar ook een bijzonder originele en ontroerende puzzel over familiebanden, lotsbestemming en vergeving. De nauwkeurige beschrijvingen van het landschap en de bijzondere relatie die Nina heeft met de natuur, wordt prachtig beschreven. De schrijfster laat haar hoofdpersonage op overtuigende wijze tot leven komen. Een meeslepend verhaal dat ook na lezen nog zal blijven nagalmen in je hoofd.

Bookchoice. https://www.bookchoice.com/boek/het-bloemenmeisje

 

"Het bloemenmeisje” laat de lezer niet los. En de laatste scène zal nog lang op het netvlies blijven staan. Zó mooi! Het kan niet anders en het is volkomen verdiend. Dit boek is buitengewoon en krijgt de maximale waardering van vijf sterren."

http://boekrecensiescharleskuijpers.blogspot.com/2020/01/anya-niewierra-het-bloemenmeisje.html

Boekrecensies van Charles Kuijpers *****

"De filmische schrijfstijl van de Limburgse schrijfster is prachtig, haar liefde voor de Franse Pyreneeën is voelbaar tijdens het lezen. Met haar overtuigende en indrukwekkend lopende zinnen zal zij je betoveren en ontroeren. Door de manier waarop zij een geur beschrijft zal je deze ruiken, de sfeer is voelbaar en de emoties worden de jouwe wanneer je Het bloemenmeisje leest. Het poëtische woordenspel zal je vanaf het beginnen inpakken en niet meer loslaten. Niewierra bezit het talent om je de woorden te laten voelen, geuren te laten ruiken en de karakters zo te beschrijven dat ze je stuk voor stuk intrigeren en onder je huid gaan zitten."

https://mustreadsornot.com/2020/01/23/het-bloemenmeisje-anya-niewierra-deze-schitterende-parel-zal-veel-boeken-in-haar-schaduw-laten-staan/

Moon Kager op Mustread or not: *****

"Ik moest echt even bijkomen van dit verhaal… Spannend, meeslepend, aangrijpend, een tikje bizar… Ik heb er echt intens van genoten! Een dikke 5* thriller!"

https://biebmiepje.nl/2020/01/23/het-bloemenmeisje-anya-niewierra/

Biebmiepje: *****

"Ja, precies mijn soort type thriller, dat was het gevoel dat mij bekroop toen ik begon in Het Bloemenmeisje. En tot de laatste bladzijde verdween dit gevoel niet. Het is een boek over een zoektocht, een zoektocht die niet zonder kleerscheuren zal verlopen. Het is een puzzel, die Anya Niewierra tot de zin in perfecte baan leidt. Een originele achtergrond, maar ook vooral een hoofdpersonage die de lezer niet snel los zal laten."

https://booksandmacchiatos.com/recensie/het-bloemenmeisje-anya-niewierra/

Books & Macchiatos

"Ik vond het echt een top boek. Ik denk dat ik ‘Het bloemenmeisje’ wellicht nog beter vond dan ‘Het dossier."

https://www.koukleum.nl/vero-las-anya-niewierra-het-bloemenmeisje/

Boekenblogger Veronique Wilbrink Koukleum

bottom of page